Traditie als bron voor vernieuwing

Mieke Vandemoortele, enthousiaste stads- en museumgids, legt in haar column uit hoe we in Brugge traditie en vernieuwing naadloos kunnen combineren. Stadsgidsen kunnen daarin perfect een rol spelen als aanbieder van belevingsgerichte wandelingen met speciale aandacht voor duurzaam toerisme, cultuur en inspirerende economie.

Dank voor je bijdrage, Mieke!

Ciao, 

Pablo


Mieke Vandemoortele

Overdag werk ik als sales- en marketingverantwoordelijke bij een internationale onderneming. Na mijn werkuren stel ik me graag ten dienste als enthousiaste Brugse stadsgids. Mijn professionele ervaring komt goed van pas bij het leiden van zo aantrekkelijk mogelijk geleide wandelingen die sporen met het wezen van Brugge. Als gids fungeer ik graag als een enthousiaste en gastvrije ambassadeur van onze stad. Mijn passie voor Brugge deel ik zowel met plaatselijke als met internationale bezoekers. Bij dit alles staat bij mij beleving centraal. Tijdens mijn gidsbeurten wil ik geïnteresseerden Brugge op een boeiende en steeds weer verrassende manier laten ontdekken. Tevens hoop ik aangename bezoekerservaringen te creëren en verwondering op te wekken. Brugge valt immers niet voor één gat te vangen. Als fiere Bruggelingen koesteren we ons rijke historische verleden. Als werelderfgoedstad is Brugge een enorme aantrekkingspool met tal van facetten. 

Tegelijk is het verhaal van Brugge veel meer dan dat. We hebben meer te bieden dan enkel geschiedenis. Bezoekers laten zich graag inspireren door verhalen over de manier waarop onze stad vandaag leeft; het bruisende Brugge. Parallel aan de rijkdom van ons verleden is onze stad vandaag de thuisbasis voor tal van professionals, makers, maar net zo goed ambachtelijke bedrijven.

Ik ben ervan overtuigd dat Brugse gidsen in de toekomst het verschil kunnen maken door ook het verhaal te brengen van de manier waarop onze stad vandaag historiek en traditie koppelt aan hedendaagse virtuoze ambachten, maar tegelijk ook architectuur, kunst, textiel, gastronomie en horeca in de armen sluit. Brugge
als stad van inspirerende makers, eeuwen geleden, maar net zo goed vandaag. 

Net daarom valt mij vandaag een lacune op. Brugge heeft nood aan een geactualiseerd, maar ook transparant en doelgroepgericht aanbod aan inspirerende, belevingsgerichte wandelingen met lokale gidsen die het ook hebben over duurzaam toerisme, cultuur en inspirerende economie. Een bekroning zou een kwaliteitslabel zijn dat net als ‘Handmade in Brugge’ en ‘Flavourite Bruges’ met vereende krachten vanuit de stad gepromoot wordt. 

 

 

Mieke Vandemoortele
stads- en museumgids

Facebook
Twitter
LinkedIn

Samen maken we de stad. Wil je ook meedenken over jouw Brugge van 2030? 

Of wil je op de hoogte blijven over ons Brugge met Ballen?

©2022 Brugge met Ballen

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenCookieverklaring