Voor nog meer horecazaken die het verschil maken

Ran Van Ongevalle, eigenaar van Bar Ran en recent ook Más, ontrafelt voor ons zijn dromen voor het Brugse horecalandschap. 

Dank voor je bijdrage, Ran! 

Ciao, 

Pablo


Ran

Mijn droom voor het Brugse horecalandschap? Er nestelen zich nog meer jonge, vernieuwende concepten in de binnenstad. Als de initiatiefnemers dit willen, kunnen ze hierbij begeleiding en ondersteuning krijgen van een vereniging die de plaatselijke horecabelangen behartigt. Zo’n vereniging kan het ondernemen in die branche in onze stad toegankelijker maken.

Bij die jonge, vernieuwende concepten gaat mijn voorkeur uit naar hippe zaken gerund door gepassioneerde ondernemers die net dat tikkeltje anders willen brengen in het veeleer traditioneel georiënteerde Brugse horecalandschap. Op die manier kunnen we mensen die onze stad bezoeken een waaier aan fantastische horecaconcepten aanbieden, iets wat hun bezoek aan Brugge nog onvergetelijker moet maken.

Voorts ben ik gewonnen voor het behouden van de uitgebreide terrassen die vergund werden tijdens de coronapandemie. In de zomer geven die onze stad net dat beetje meer charme en gezelligheid.

De stad moet ook nog meer durven inzetten op unieke Brugse evenementen, zoals Kookeet er een was, en andere lokale festivals meer ruimte geven voor onder meer het showcasen van onze vakkennis bij het maken van drankjes.

We zouden ook een platform moeten uitbouwen waar we met de geneugten van het proeven van drank en eten uitpakken. Of het nu gaat om het brouwen van bier of meade of het bereiden van gemengde drankjes. Dit alles zou moeten uitmonden in een heus Brugsch volksfeest, waarbij de vele kwaliteiten van de lokale horeca aan bod komen. 

Ran Van Ongevalle
eigenaar Bar Ran en Más

Facebook
Twitter
LinkedIn

Samen maken we de stad. Wil je ook meedenken over jouw Brugge van 2030? 

Of wil je op de hoogte blijven over ons Brugge met Ballen?

©2022 Brugge met Ballen

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenCookieverklaring