Ouderen hele maand oktober in de kijker

Naar aanleiding van de dag van de ouderen op 1 oktober zet Pablo Annys hen niet één dag, maar een hele maand in de kijker.

“Regelmatig krijgen we te horen dat het talent van ouderen onvoldoende aan bod komt in onze maatschappij. Ouderen hebben het gevoel dat ze bijna als een willoos lijdend voorwerp worden behandeld en geen rol meer spelen in onze maatschappij, en dat is nochtans allesbehalve waar. Bij Vooruit denken we dat oud niet ‘out’ hoeft te betekenen. Ouderen hebben heel wat talenten en levenservaring die we als maatschappij meer moeten aangrijpen. Vandaar dit initiatief.

De hele maand oktober zullen er op mijn facebookpagina portretten verschijnen van bijzondere ouderen die een waardevolle rol vervullen in onze maatschappij. Ouderen die kwetsbare jongeren bijvoorbeeld begeleiden, ouderen die blijven ondernemen omdat ze zich geen leven kunnen voorstellen zonder dat menselijk contact in hun winkel, enz. Daarnaast ga ik ook op de koffie met enkele van hen, om te luisteren naar hun ideeën zodat we die kunnen meenemen in ons beleid. Als sluitstuk organiseer ik een heuse ouderentalentenshow, waar ouderen hun talent kunnen tonen aan het publiek.

📣📣📣 OPROEP: ken jij een oudere met een talent of ben je zelf een oudere met een bepaald talent? Kan jij iedereen betoveren met je zangstem, ambiance in de keet brengen of iedereen verbazen met je goocheltrucs? Schrijf je dan zeker in door te mailen naar  info@bruggemetballen.be of te bellen naar het nummer 0486/891985.

Pablo’s ‘Oldies got talent’-show vindt plaats op zaterdag 28 oktober vanaf 13u30 in Buurtcentrum Ten Hove, Barrièrestraat 13, 8200 Sint-Michiels.

Samen maken we de stad. Wil je ook meedenken over jouw Brugge van 2030? 

Of wil je op de hoogte blijven over ons Brugge met Ballen?

©2022 Brugge met Ballen

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenCookieverklaring