Tijs Verbeke
Column

Column Tijs Verbeke

Tijs Verbeke, medeoprichter en coördinator van de Mind- and Makerspace (MaM) van Howest, muzikant en creatieveling, schetst in zijn column zijn ideaalbeeld van zijn Brugge van de toekomst. Een stad waar stadsbestuur, kennisinstellingen, sociale organisaties, culturele organisaties, ondernemers, bedrijven en de burger de handen nog meer in elkaar slaan. Een Brugge waarin 1 + 1 méér is dan 2.

Meer lezen
Mieke Vandemoortele
Column

Column Mieke Vandemoortele

Mieke Vandemoortele, enthousiaste stads- en museumgids, legt in haar column uit hoe we in Brugge traditie en vernieuwing naadloos kunnen combineren. Stadsgidsen kunnen daarin perfect een rol spelen als aanbieder van belevingsgerichte wandelingen met speciale aandacht voor duurzaam toerisme, cultuur en inspirerende economie.

Meer lezen
Wim Van Kerckvoorde
Column

Column Wim Van Kerckvoorde

Wim Van Kerckvoorde, tot voor kort algemeen directeur van de scholengroep !mpact, breekt in mijn boek een lans voor het flankerend onderwijsbeleid als hefboom voor maatschappelijke verandering.

Meer lezen
Hans Rigauts
Column

Column Hans Rigauts

Hans Rigauts, algemeen directeur van het AZ Sint-Jan pleit in zijn column voor een sterke publieke zorg. Onze gezondheid is immers te belangrijk om over te laten aan de principes van de vrije markt.

Meer lezen
Ine Plovie
Column

Column Ine Plovie

Ine Plovie, voormalig beleidscoördinator Participatie bij Stad Brugge, pleit in haar column voor YIMBY in plaats van NIMBY. Wat dat inhoudt, ontdek je in haar column. Een must read!

Meer lezen
Ruth Niville
Column

Column Ruth Niville

Ruth Niville, zaakvoerster van Boetiek Ruth, brengt haar droom voor Brugge Shoppingstad onder woorden. Hoe creëren we meer beleving bij het shoppinggebeuren? Dat kom je te weten in haar column!

Meer lezen
Dirk Michiels
Column

Column Dirk Michiels

Dirk Michiels, ere-adjunct-stadssecretaris Stad Brugge, laat zijn licht schijnen op de mobiliteit van de toekomst. Hoe komen we in Brugge van de files af en hoe verhogen we de verkeersveiligheid voor àlle weggebruikers? Dat kom je te weten in zijn column.

Meer lezen
Zara Neyrinck
Column

Column Zarra Neirynck

Zarra Neirynck, initiatiefneemster van de Knikjesstraat, pende in haar column voor Brugge met ballen haar droom neer voor een meer sociale stad.

Meer lezen
Wim Lybaert
Column

Column Wim Lybaert

Wim Lybaert, Vlaams televisiemaker, bekend als bestuurder van ‘De Colombus’, maakte even tijd om zijn groene dromen voor Brugge met ons te delen.

Meer lezen
Nele Lombaerts
Column

Column Nele Lombaerts

Nele Lombaerts is voorzitster van MamaStart, een organisatie die zich inzet voor mama’s met jonge kinderen. Welke inspanningen zijn nodig om kinderarmoede terug te dringen? Dat kom je te weten in haar column.

Meer lezen

Deel je idee!

©2022 Brugge met Ballen

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenCookieverklaring